Studio Farris

ARC AWARDS 2016!

Duboisstraat 43 / 11
2060 Antwerp, Belgium

studio@studiofarris.com
+32 3 237 64 18
visit us on facebook

Jobs

PROJECTS

BACK TO OVERVIEW ←

Pacificatiestraat

April 2009

Studio Farris Architects has renovated an existing 1890 mansion house in Antwerp. According to the planning regulations, the renovation had to remain within the same building contours and historic decorative elements should be preserved.

We chose to preserve the atmosphere of the original house as much as possible: flooring, moldings and decorative columns were carefully restored. Additional elements such as authentic cast iron radiators were bought at second hand markets and installed to further emphasise the character of the house.

To create extra space and light, the existing extension was demolished and replaced by a smaller volume whose contemporary lines and choice of materials contrast with the authenticity of the mansion house. The floor of the new volume is slightly elevated, to further distinguish it from the original house.

The extension and mansion house are visually disconnected from one another by a glass strip, which allows for even more daylight to enter.

BACK TO OVERVIEW ←
(!) Nothing found with the selected tags
LOAD MORE PROJECTS BACK TO SELECTION

NEWS

Iconic Awards 2016 winner


November 2nd, 2016

WAF 2016 Finalist


July 5th, 2016
SHOW ALL ↓

Iconic Awards 2016 winner


November 2nd, 2016

WAF 2016 Finalist


July 5th, 2016

Winery Centre Hageland


September 4th, 2013

Winery Visitor Centre


May 23rd, 2013

Radiohuis open to visitors !


October 1st, 2012

Radiohuis opening!


June 2nd, 2012