Studio Farris

ARC AWARDS 2016!

Duboisstraat 43 / 11
2060 Antwerp, Belgium

studio@studiofarris.com
+32 3 237 64 18
visit us on facebook

Jobs

PROJECTS

BACK TO OVERVIEW ←

Hageland

September 2013, design architect: Studio Farris Architects, graphic and communication design: Choco

The ‘Hageland’ is one of the only regions in Belgium with a considerable number of vineyards and wineries. To highlight this unique asset, the tourist department of the province of Flemish Brabant decided to restyle the visitor centre about viticulture that’s situated in the heart of the Hageland region. In 2012, Studio Farris won the competition that was issued for this purpose.

The visitor centre gave a messy overall impression, the exhibition wasn’t up-to-date and visitors were lost due to a lack of signage. The documentary on the upper floor was often overlooked.

Studio Farris developed a concept with a continuous black ribbon which guides visitors through different themes concerning Hageland wine. The whole exhibition was incorporated in this ribbon, leaving the central part of the room free. The graphic design and copywriting of the exhibition were part of the assignment.

 

As an addition to the basic information on the exhibition ribbon, iPads are provided, allowing visitors to consult all kinds of extra information such as walking and cycling routes, winery locations and recipes using local produce. By using a smart application, this information can be consulted and updated in a very simple way.

In order to ensure that the iPads, books and leaflets can be consulted in a practical way, a large multi-function table was placed in the center of the space. It can also be used for workshops, and the possibility to sit down encourages visitors to take their time when visiting the centre. This table becomes an interactive addition to the basic content that is displayed on the exhibition ribbon. The reception desk is part of the same table, making the request for additional information and the interaction with the staff much more accessible. The table has the shape of the province of Flemish Brabant and consists of OSB panels with the main sights of the Hageland region printed on them, referring to the printed text on wooden wine boxes. The legs of the tables and the stools are made of cork.

BACK TO OVERVIEW ←
(!) Nothing found with the selected tags
LOAD MORE PROJECTS BACK TO SELECTION

NEWS

Iconic Awards 2016 winner


November 2nd, 2016

WAF 2016 Finalist


July 5th, 2016
SHOW ALL ↓

Iconic Awards 2016 winner


November 2nd, 2016

WAF 2016 Finalist


July 5th, 2016

Winery Centre Hageland


September 4th, 2013

Winery Visitor Centre


May 23rd, 2013

Radiohuis open to visitors !


October 1st, 2012

Radiohuis opening!


June 2nd, 2012